poradenství
v oblasti výživy dětí, dospělých i seniorů
- Alergie na jídlo
- Rakovina a imunitní systém
- Diabetes
- Gastrointestinální onemocnění
- Srdeční choroba
- Vysoký krevní tlak
- Vysoký cholesterol
- Těhotenství
- Renální onemocnění
- Regulace hmotnosti
- Ztráta váhy
- Neschopnost prospívat
BIOIMPEDANČNÍ ANALÝZA
pro děti již od 6-ti let
Vyšetřovací metoda, pomocí které se měří procentuální zastoupení jednotlivých tkání lidského organismu - tuku, vody a svalové hmoty. Má velký význam v kardiologii, nefrologii a pro posouzení stupně obezity.
Příprava: 2 hodiny před vyšetřením nesmí pacient/ka nic jíst ani pít. Před vyšetřením samotným musí pacient/ka odložit veškeré kovové předměty. Nevhodné pro klienty s kardiostimulátorem
SESTAVENÍ JÍDELNÍHO LÍSTKU
v období
Bez zdravotních komplikací
zaměřené na prevenci civilizačních onemocnění a poradentství v oblasti zdravého životního stylu
Akutního nebo chronického projevu choroby
pomůžeme s výběrem vhodných potravin, technologických postupů a sestavením jídelního plánu / nemoci žaludku, slinivky, střev, žlučníku, choroby srdečně-cévní, podvýživa, např. bezlepková dieta, dieta diabetická (při onemocnění „cukrovka“), potravinové alergie../
Redukce hmotnosti
postupná úprava hmotnosti, s omezením možnosti jo-jo efektu nebo následných zdravotních komplikací
Těhotenství i kojení
Sportovní zátěže
Výživa a zdraví
Živiny a další složky potravin ovlivňují funkci těla, chrání před nemocemi, obnovují zdraví a určují reakci lidí na změny v životním prostředí. Za určitých okolností a u některých jedinců může být strava vážným rizikovým faktorem pro řadu nemocí. Na prevenci, zmírnění nebo léčbu chronických onemocnění lze využít dietní intervenci založenou na znalostech o nutričním požadavku a současném stavu výživy.
Nutriční terapie
je aplikace výživy v oblasti podpory zdraví, špičkového výkonu a individuální péče. Registrovaní nutriční terapeuti individuálně posuzují a identifikují potenciální nutriční nerovnováhy a snaží minimalizovat příznaky a zdravotní problémy jednotlivce. Tento přístup jim umožňuje pracovat s jednotlivci na řešení nutriční rovnováhy a pomoci tělu udržovat zdraví. Nutriční terapie je uznávána jako doplňkový lék a je relevantní pro osoby s chronickými stavy, stejně jako pro ty, kteří hledají podporu ke zlepšení jejich zdraví a pohody.
Výhody dietní výživy
- Zabraňuje některým chorobám nebo dlouhodobým komplikacím
- Pomáhá při léčbě zdravotních stavů
- Může snížit potřebu některých léků
- Zlepšuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi
- Pomáhá udržovat váhu nebo ztrácí nadváhu
- Zvyšuje úroveň energie
- Zlepšuje celkovou pohodu